Hoek v.o.f. Riet en Loonbedrijf

Over ons

Historie Hoek v.o.f.serveimage.cfmIn 1953 is Dirk Hoek begonnen met de handel in riet. Dit riet werd geoogst van de grote rietvelden rondom de beroemde molens van Kinderdijk. Daarnaast kwam er in de loop van de jaren een strohandel bij.

Zijn zoon Arie Hoek sr. heeft het bedrijf in 1996 overgenomen en hierbij zijn ook de werkzaamheden langzaam uitgebreid. Vooral op het gebied van natuurbeheer en loonwerk.

Anno 2016 is het bedrijf in handen van de derde generatie: Dirk Hoek jr. en Maarten Jan Hoek.

Het bedrijf bestaat nu vooral uit loonwerk, natuurbeheer en aanvullende diensten. De 120 ha rietland worden in de winter gemaaid van december tot en met maart.

Het grootste gedeelte van de oogst wordt verwerkt tot duinriet. Hier wordt het grove riet voor gebruikt. Dit riet is goed geschikt om het verstuiven van het zand tegen te gaan.

De werkzaamheden van Hoek v.o.f. zijn de laatste jaren meer verschoven richting loonwerkzaamheden. De werkzaamheden die hiervoor worden uitgevoerd bestaan onder andere uit onderhouden van oevers, het realiseren van diverse beschoeiingen en vlonders. Daarnaast verzorgen we voor diverse opdrachtgevers het beheer van (natuur)gebieden.

RietbedrijfHoek_©ceesvdwal_23